NORA HELSINKI: 00940 IDÄN TYTTÖ

flyernorahelsinki_net

 

NORA HELSINKI 00940 idän tyttö
Avajaiset 2.12. klo 18.00-21.00 Tervetuloa!!

Näyttelyn teemassa palataan vahvasti yhdeksänkymmentäluvun alkuun, Itä-Helsinkiin ja Citykäytävään. Yksinäisiin koulumatkoihin bussilla Kontulasta Itikseen, hengailuihin metroasemilla ja kukkiksilla. Pimeisiin vallattomiin öihin, kävelyihin ympäri kaupunkia ja niihin hersyvän suloisiin kotibileiden jälkeisiin aamuihin ystävien kanssa. Palataan siihen rajuun tunteeseen, että meidän kaveriporukka on valtava eikä kukaan mahda meille mitään, koska me ollaan kaikkialla.
Teoksissa tapahtumia ja tunnelmia on lähestytty herkkyydellä ja omakohtaisesti, varmasti romantisoiden. Aiheita käsitellään Nora Helsingille tyypillisesti eläinhahmojen kautta. Tämä tapa antaa kokemuksiin etäisyyttä ja uusia näkökulmia.

Nora Helsinki (s.1974)

Nora Helsinki maalaa koskettavia tunnetiloja ja tunteikkaita hetkiä. Teoksista välittyy vahvasti rakkaus luontoon ja eläimiin, sekä syvällinen ja pohtiva suhtautuminen elämän tuomiin kokemuksiin. Hänen töissään kulkevat rinnakkain leikkisyys ja yksinäisyys, rakkaus ja ystävyys sekä pohjaton uteliaisuus. Nora Helsingin maalaamilla hahmoilla on kaduilla ryvettynyt sielu ja teokset ovat kuin satumaailmassa napattuja valokuvia juuri ennen kuraisten siipien pesua.
Noran maalaustyyli on persoonallinen ja tunnistettava. Siinä on kenties nykytaiteen leima, mutta rosoisen katutaiteen vivahteella. Yksi Nora Helsingin useimmin teoksissa esiintyvistä hahmoista on koiraa muistuttava, suoraan katsojaa tuijottava otus, lähes potretti kuvitteellisesta eläimestä.
Nora Helsinki on itseoppinut kuvataiteilija ja katutaiteilija sekä eläin- ja luontoaktivisti. Ensimmäisen kerran hänen töitään oli esillä Art On Wheels -yhteisnäyttelyssä vuonna 2006. Nora Helsinki on kotoisin Itä-Helsingistä, Kontulasta.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Comments are closed.