UN KOLOR DISTINTO: SYMBIOSIS, TIME AND DUALITY

Un_kolor_distinto_small

 

Chilen tunnetuimpiin katutaiteilijoihin lukeutuva Un Kolor Distinto-kaksikko vierailee Helsingissä toukokuussa Make Your Mark-galleriassa. Symbiosis, Time and Duality-näyttelyssä esillä olevat työt ammentavat samasta hypnoottisesta unimaailmasta kuin pariskunnan toteuttamat muraalit.
Näyttely avautuu 5.5.

Värikkäistä omakuvistaan tunnettu Un Kolor Distinto on yhtä kuin Sammy ”Jekse” Espinoza (s. 1986) ja Cynthia ”Cines” Aguilera (s. 1986). Taiteilijat tapasivat toisensa lukiossa ja he ovat maalanneet yhdessä jo yli 15 vuotta. Pitkän yhteistyön kautta Cynthian ja Sammyn työtapa on kehittynyt eräänlaiseksi symbioosiksi, missä pariskunta inspiroi ja täydentää toisiaan.

Un Kolor Distinton teoksia on ollut esillä mm. Lontoossa, Berliinissä ja New Yorkissa. Viime vuonna he osallistuivat kutsuttuna arvostettuun Wynwood-muraalitapahtumaan, joka järjestetään Art Basel-taidemessujen yhteydessä Miamissa. Suomessa kaksikko vieraili aiemmin vuonna 2015 Myyrmäki-liikkeen ja Aalto-yliopiston kutsumana. Tällöin he maalasivat ison muraalin Myyrmäen juna-aseman julkisivuun (alla linkki videoon).

Make Your Mark-galleriassa avautuva Symbiosis, Time and Duality esittelee kolmekymmentä sekatekniikalla tehtyä maalausta. Näyttelyn nimi kuvaa pariskunnan työskentelytapaa, missä kaksi erilaista yksilöä täydentävät toistaan. Näyttelyssä esillä olevat teokset ovat omakuvia, missä pariskunta seikkailee yhdessä erilaisissa unimaailmoissa.

Video Myyrmäen juna-aseman muraalista:
https://www.youtube.com/watch?v=QdC8_nu6LWs

http://www.unkolordistinto.com/

Un Kolor Distinto: Symbiosis, Time and Duality
6.-31.5.2017
Avajaiset: Perjantaina 5.5. klo 18.00 – 21.00

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Comments are closed.