FUNK AWARDS 2012

Se on taas se aika vuodesta, että bilejalka nousee ja palkitaan vuoden parhaat esiintyjät ja artistit!

RYTMIMUSIIKIN TÄHDET VALOKEILASSA LAUANTAIN FUNKY AWARDSISSA

Mustan rytmimusiikin jokavuotinen Funky Awards -gaala jakaa tuttuun tapaan tunnustuksensa alalla parhaiten kunnostautuneille toimijoille vuoden artistista kuumimpaan tulokkaaseen ja parhaisiin livekeikkoihin. Torstaihin saakka yhä käynnissä oleva yleisöäänestys huipentuu lauantaina 11.2. Helsingissä ravintola Virgin Oilissa vietettävään juhlagaalaan sekä kolmen ajankohtaisen ja itsekin ehdolla olevan artistin esiintymisiin.

Gaalan järjestävä Funky Amigos ry. palkitsee gaalassa jo kahdettatoista kertaa mustan rytmimusiikin vuoden 2011 ansioituneimmat kotimaiset tahot eli vuoden artistin, bändin, biisin, levyn, klubi-dj:n, klubin, liveshow’n ja tulokkaan. Tammikuun alusta käynnissä olleeseen yleisöäänestykseen on 9.2. saakka mahdollista osallistua osoitteessa www.funk.fi. Lopulliset tulokset määräytyvät alan ammattilaisista koostuvan tuomariston ja yleisön antamien äänten perusteella.

Vahvimpia ennakkosuosikkeja tällä kertaa lienevät skenen huipulla viimeisimmän levynsä jäljiltä yhä porskuttava Jätkäjätkät, suomireggaen vetonaula Jukka Poika yhtyeineen, viime vuosien hiphop-sensaatio SMC Lähiörotat, levytysuransa päättänyt Pyhimys ja tämän rap-ryhmä Ruger Hauer sekä tulevaisuuden suurlupaus Gracias. Viimeksi vuoden artistin, levyn ja biisin palkinnot vei Paleface. Mielenkiintoista tulee olemaan, miten tunnustukset nyt jakautuvat.

– Poikkeuksellista tämänkertaisissa ehdokaslistoissa on rap-artistien ennätyssuuri edustus. Romahtaneen levymyynnin myötä useimmissa rytmimusiikin genreissä on tapahtunut nyt selkeästi aiempaa vähemmän. Mutta hiphopin puolella kovatasoisia ja potentiaalisia nimiä olisi sen sijaan riittänyt niin paljon, että lopulliset valinnat olivat meille todella vaikeita, kuvailee ehdokasasettelussa mukana ollut Funky Amigosin taiteellinen johtaja Joonas Kervinen.

Funky Awards -gaalaa juhlistavat ajankohtaiset live-esiintyjät, jotka ovat itsekin ehdokkaiden joukossa ja saattavat näin juhlia voittoa keikkansa lomassa. Vuoden artisti ja vuoden levy -titteleitä jahtaava beatbox-virtuoosi Felix Zenger saa rinnalleen kotimaisen rytmimusiikkiskenen tähtisikermän eli soul-mies Tuomo Prättälän, kitaristinero Petteri Sariolan sekä rap-nikkari Tommy Lindgrenin. Grooverytistyksestä vastaa ennen kaikkea kebabrockia ja foxtrotia yhdistelevä garagehiphop-karavaani The Irrationals, joka on ehdokkaana palkittaessa vuoden bändiä ja levyä. Rap-duo The Megaphone State puolestaan haastaa vuoden tulokas -kategoriassa muun muassa Graciaksen, jonka vanavedessä ryhmä on viime aikoina noussut julkisuuteen. Lisätietoa esiintyjistä on saatavilla Funky Amigosin nettisivuilta.

Funky Awards -gaalan järjestävä Funky Amigos ry. pyrkii toiminnallaan edistämään mustan rytmimusiikin ja alan artistien asemaa sekä kulttuurien moninaisuutta ja suvaitsevaisuutta Suomessa. Yhdistys järjestää mm. huhtikuista Funky Elephant – festivaalia, joka on perinteisesti vetänyt viikonlopuksi Tavastian ja Semifinalin täyteen yleisöä. Festivaali levittäytyy myös muihin tapahtumapaikkoihin. Festariohjelmisto julkistetaan helmikuussa.

FUNKY AWARDS @ Virgin Oil Co.
11.2.2012 klo 22-04 / K18
Felix Zenger feat. Tommy Lindgren, Tuomo Prättälä & Petteri Sariola
The Irrationals
The Megaphone State
DJ’s Lovroc & Anna S. | Hosts: Bunuel & Magic Sam | Visuals: Kangastus

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Liput 12 / 14 € (ennakkoon Tiketistä ja Virgin Oilista)
www.tiketti.fi, www.virginoil.fi
www.funk.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Comments are closed.