1ST OF MAY TIMETABLE

During a 1st of May celebration, there are some changes in MYM opening times.

Tuesday 1st of May we’re closed!

Welcome!


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

TAPIO: TSEKKAA TÄÄ MIKKI – RAKKAUDESTA RÄPPIIN

Tsekkaa tää mikki - Rakkaudesta räppiin

 

TAPIO
“Tsekkaa tää mikki – Rakkaudesta räppiin”
3.-31.3.2018
Avajaiset: 2.3.2018 klo 17.00 – 20.00

Tsekkaa tää mikki – Rakkaudesta räppiin on kontrastien sävyttämä, rosoinen, rajat rikkova ja ennenkaikkea laaja läpileikkaus Suomiräpin pioneereista aina tämän päivän uusimpiin talentteihin valokuvien voimin toteutettuna. Setti sisältää Suomiräpin eri genren esittäjiä laidasta laitaan tyylilajiin katsomatta.

Kokonaisuus on jaettu kahteen erilliseen osioon. Esimmäisessä osiossa toistuu miltei poikkeuksetta vahva valon ja varjojen leikki, jossa itse artistien lisäksi myös yleisö on vastavuoroisessa pääroolissa. Toinen osio valoittaa räppäreiden sielunmaisemaa mikin kautta suoraan kuulijan keskusyksikköön eräänlaisten tarkoin valikoitujen henkilökuvien voimin.
Näyttely antaa puheenvuoron myös keikkapaikoille, oli kyseessä sitten hämyinen lähiöhelmi tai vastavuoroisesti jopa majesteettisen maineen saavuttanut Tavastia-klubi.

Kokonaisuus on kasvatettu nykyisiin mittoihinsa lähes sadan kuvatun keikan ja tuhansien tuntien räpin kuuntelun tuloksena. Oman lisämausteensa kattaukseen on tuonut myös lukuisat keskustelut itse artistien kanssa. Näyttely onkin kuvaajan hyvin henkilökohtainen kunnian- ja rakkaudenosoitus maailman parasta Suomiräppiä kohtaan. Ajanpysäytykset on tehty vuosien 2011-2017 välillä.

- TAPIO -

Teini ottaa ahnaan, endorfiinin ja kortisolin vahvistaman huikan pitkäkaulaisesta, lasisesta olutpullosta. Aikakauden huomioon ottaen ei liene epäselvyyttä mistä päihdyke on hankittu.
Raaja ja sen jatkeenna oleva kannu suihkuttaa kromia tuohon, tuohon ja vielä tuohon. Piissi on tägiä vaille valmis. Urbaanin metsän hyvä haltija tutustui aikoinaan graffitikulttuuriin alan eri painomusteisten julkaisujen kautta ja joutui ottamaan useammankin juoksuaskeleen spraymaalinkatkuisissa pimeissä junatunneleissa stevarit perässään. Samoihin aikoihin alkoi ison lätäkön takaa kuulua itä- ja länsituulen puhaltaessa ihokarvoja nostattavaa saundia missä oli jotenkin erilainen purenta. Tässä oli sitä Jotain. Graffitikulttuuri sekä tuo outo genre oli kietoutunut jotenkin universaalilla tavalla yhteen. Hip Hop staili ja varsinkin sen rytmit alalajineen tuntuivat tulevan jostain tajunnan takaa.

Kun viimein päästiin 2000-luvulle, alkoi tuolloin varmastikin monen mielestä se aito Suomiräpin kokeilevan hapuileva esiinmarssi, jonka ytimessä sykähteli hauskanpito ystävien seurassa.

Tuolloin myös Tapiolle tuli selväksi se että Suomiräpistä oli tullut se paras huume. Tuo pinnan alla pauhaava, kaupallisten radioiden steriilien soittolistojen ulkopuolelta aaltoileva stygemeri johon hukkui mielellään tuntikausiksi kerta toisensa jälkeen. Kun vielä Tapion eka järkkäri juurtui erilaisten sattumusten kautta myöhemmin kämmeneen kiinni, oli kaikki jotenkin täysin selvää.
Kokonaisuutta on vuosien kuluessa luonnollisesti syventänyt äärimmäisen yhteisölliset räppipirskeet, infernaalisten päihdykkeiden kirkastamat bäkkäristoorit ja mahdollisuus antaa sulkimen laulaa omaa pysäyttävää lauluaan kosketusetäisyydeltä.

Lopuksi,

Tapio on valokuvauksen osalta itseoppinut ja palkittu ammattilaiskuvaaja kenen kuvista huokuu omaleimainen ja tunnistettava tyyli. Tapion uran suurin vaikuttaja ja esikuva on ollut jo edesmennyt, Hesarissa pitkän uran tehnyt katukuvauksen Grand Old Man – Hannes Heikura.
Taiteilijan “Tapio”-nimi on kunnianosoitus vuonna -82 leukemiaan kuolleen isän suuntaan.
Osa näyttelystä saaduista myyntituotoista lahjoitetaan syöpäsairaiden lasten säätiölle.

Keikkakuvat on otettu raakaversioina ja käsittelyn jälkeen ne on tulostettu suurella resoluutiolla korkealaatuiselle ja aikaa kestävälle alumiinille.


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

EASTER TIMETABLE 2018

During a Easter celebration, there are some changes in MYM opening times.

Thursday 29th of March we’re open from 12 to 19 o’clock

Friday 30th of March we’re open from 12 to 16 o’clock.

Saturdayday 31th of March we’re open from 11 to 16 o’clock.

Sunday 1st of April we’re open from 12 to 16 o’clock.

Monday 2nd of April we’re closed!

Welcome!


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

TIMO SETÄLÄ: KOLME KERTOMUSTA

Timo_Setälä_86_net

 

Timo Setälä: Kolme kertomusta

9.-28.2.2018

Avajaiset: 8.2.2018 klo 18.00 – 21.00

Valokuvataiteilija Timo Setälä täyttää 60 vuotta keväällä 2018. Tapahtumaa juhlistetaan kahdella näyttelyllä. Ensimmäinen on esillä katutaiteeseen erikoistuneessa Make Your Mark Galleryssa (9.- 28.2.) ja toinen Galleria Ortonissa (5.3.–6.4.).

Miksi katutaiteeseen erikoistunut MYM? Aasinsiltoja ei tarvita. Näyttelyssä palaamme 1980-luvun katujen maailmaan ja rekonstruoimme Setälän kolme ensimmäistä yksityisnäyttelyä (1982, -84 ja -86) legendaarisessa Vanhan galleriassa, vieläpä vintagevedoksina. Samoihin aikoihin syntyi suomalainen graffiti, mutta tuolloin syntyi myös se uusi, nimenomaan kaduilta voimansa saanut valokuvataiteen aalto, joka vei valokuvan sittemmin nykytaiteen keskiöön. Tapahtumakulku on analoginen graffitin historian kanssa. Kun Setälä aloitti uransa, ei valokuvilla ollut mitään asiaa esimerkiksi Suomen Taiteilijaseuran järjestämiin näyttelyihin. Nykyäänhän esimerkiksi Helsingin Taidehallissa – missä Setäläkin on esiintynyt yhteisnäyttelyissä jo neljään otteeseen – voi nähdä yhtälailla graffitipohjaista tekemistä kuin valokuviakin.

1980-luvun katukuvauksen maailmassa Setälä on melko yksinäinen poikkeus. Hän ei kuvannut levottoman fragmentaarisesti rock-maailmaa tai nuorisoa steissillä, eikä muutenkaan ihmisiä. Hän keskittyi kadun hiljaisiin hetkiin.

Vanhan gallerian perustaja, sittemmin Suomen valokuvataiteen museon johtajana toiminut Asko Mäkelä tiivisti muistikuvansa 1990-luvun lopulla: ”Timo Setälä sai valokuviinsa nuoren sukupolven ahdistuksen lähes abstrakteina kuvina.” Helsingin Sanomien aikalaiskriitikko Anu Uimonen puolestaan kirjoitti vuonna 1982: ”Timo Setälän unen miljöö on anonyymi kivinen ahdistus, kaupunki jonka ihmisillä ei ole kasvoja eikä rakennuksia voi tunnistaa.”

Make Your Markin näyttely on ainutlaatuinen kolmen näyttelyn rekonstruktio, jonka kautta pääsemme tutkailemaan 1980-luvun Helsingin katuja ja valokuvataiteen tuolloisen murroksen historiaa. Näyttely on tapahtuma!

Otso Kantokorpi

kuraattori

 

Timo Setälä: Kolme kertomusta

9.-28.2.2018


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

JUSSI TWOSEVEN: FLOOD

JUSSI_TWOSEVEN-FLOOD_NET

 

JUSSI TWOSEVEN: FLOOD
Vesi on noussut. Pysähtynyt maisema, hiljainen ja aivan tyyni. Valot palavat edelleen. Onko tulva vain väliaikainen? Jääkö jälkeen muutakin kuin hetken kauniit heijastukset?

FLOOD -näyttely on jatkoa ympäristöteemalleni, jota olen tehnyt muutaman vuoden ajan mm. julkiseen tilaan eläinkuvien muodossa. Näyttelyn kaupunkiaiheiset teokset on maalattu samaan tapaan kuin katutaideteokseni; sabluunoiden avulla maalatulla spray- ja akryylimaalilla.

Jussi on Suomen eturivin katutaiteilijoita jonka teoksia on hankittu useisiin arvostettuihin kotimaisiin kokoelmiin.

JUSSI TWOSEVEN: FLOOD
6.-31.1.2018
Make Your Mark Gallery


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

JUKKA SILOKUNNAS: FUCK ALL YA FOLKS

fuckallyafolks17_net

 

Jukka Silokunnas: Fuck All Ya Folks
9. – 31.12.2017
Make Your Mark Gallery

Sunnuntaiaamuisin söin muroja ja katsoin piirrettyjä. Sit piirsin niitä. Sit piirsin niitä seinään. Ja sit musta tuli taiteilija. Ja sit en piirtänyt niitä. Mut piirrettyjä katoin aina. Nyt mä taas piirsinkin niitä, koska joku sano mulle että taiteilijan pitää olla rehellinen ja kertoa kuvia siitä mistä tulee.

Fuck All Ya Folks on graffitia, animaatiota ja lisättyä todellisuutta. Se on katutaideanimaationäyttely, joka yhdistää popkulttuuria ja splatteria vakaviin aiheisiin. Syömishäiröinen Nalle Puh ja hakattu Halinalle näyttävät sarjakuvamaailman ideaalien raadollisen puolen. Todellisuus, ei kovinkaan usein vastaa illuusioita, jonka sunnuntaiaamun fantasiat meille piirtävät.
Yleensä kun sanotaan tätä ei kannata missata, valehdellaan. Tätä ei kannata missata!

Tervetuloa avajaisiin 8.12.2017 klo 18.00 -21.00

Ps. Näyttelyyn kannattaa varustautua lataamalla QR-koodinlukija älypuhelimeen.

Jukka Silokunnas on katu –ja kuvataiteilija, joka ei omista työhuonetta. Hän työskentelee ulkona, siellä missä elämä on. Hänen työskentely rytmittyy vuodenaikojen, kaupunkien asukkaiden ja julkisen tilan kiertokulkuun. Hän valmistuin kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Valmistumisen jälkeen hän on pitänyt lukuisia näyttelyitä ympäri maailman. Suomessa hän on toiminut sekä kuraattorina että tapahtumajärjestäjänä. Hänen julkisia töitään löytyy useasta kaupungista ja hänen ideoimansa muraalitaidetapahtuma Ryminä on toteutettu useassa kaupungista vuodesta 2014 alkaen.

Jukka Silokunnas: Fuck All Ya Folks
9. – 31.12.2017
Make Your Mark Gallery.
Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6
00540 Helsinki

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto.


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

FRANCESCO BARBIERI: ABOUT CONCRETE AND STEEL

central helsinki darkness,mixed media on canvas, 90x120 cm, 2017_low

 

Francesco Barbieri: About Concrete And Steel
6.-31.10.2017
Avajaiset: 6.10. klo 18.00 – 21.00

Francesco Barbieri (s. 1976) on kansainvälisesti tunnettu italialainen taitelija joka työskentelee post graffiti -suuntauksen parissa. Ennen ateljeetyöskentelyn aloittamista hän oli yksi Euroopan johtavista graffitimaalareista. Kriitikoiden ylistämä, hänet on nimetty viime vuonna kymmenen mielenkiintoisimman nuoren italialaistaiteilijan joukkoon. Uransa aikana hänet on palkittu tärkeillä alan palkinnoilla ja hän on osallistunut kansainvälisiin taiteilijaresidensseihin joiden avulla hän on kyennyt saavuttamaan kansainvälistä näkyvyyttä ja rikastuttamaan taiteellista suuntaustaan.

Kanvastöissään Francesco tutkii useita graffitin kansanperinnöstä tuttuja aiheita. Hänen teokset keskittyvät urbaaniin maisemaan, missä junat ja junaradat ovat usein teemoina. Tutkimusmatkat vievät hänet usein kaupungin laidoille jossa usein sijaitsee ns. ei-kenenkään-maat, näillä alueilla erottuu selkeästi kaupungin sisäiset sosiaaliset ja maantieteelliset rajat. Taiteilijan uniikilla kuvakielellä Barbieri haluaa ilmaista sitä samaa tunnetta jonka hän on useiden vuosien tutkimusmatkojen aikana tuntenut. Nämä matkat onkin erittäin tärkeitä elementtejä hänen taiteelleen: Hän on vieraillut useita kertoja mm. Tukholmassa ja Berliinissä, San Franciscossa ja New Yorkissa, sekä Pekingissä ja Nanjingissä, halunaan löytää modernien metropolien salattu elämä.

www.francescobarbieri.eu

Francesco Barbieri: About Concrete And Steel
7.-31.10.2017
MAKE YOUR MARK GALLERY
Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6
00540, Helsinki
Ma Suljettu
Ti – pe 12 – 19
La 11 – 16
Su 12 – 16

————————–————————–————————–———-

Francesco Barbieri: About Concrete And Steel
6.-31.10.2017
Vernissage: 6th of October from 18 to 21 o’clock

Francesco Barbieri (born in Pisa, Italy, 1976) is an internationally recognized artist working in contemporary post-graffitism. Before starting his studio practice, he has been a leading European figure in graffiti. Critically acclaimed, he has been included among the ten most interesting young Italian artists of 2016 by the specialist press.

He has been the recipient of important prizes and residences, which allowed him to acquire international experience and visibility, while enriching his artistic path.

With his work on canvas he has explored various topics borrowed from graffiti folklore. His production focuses on the creation of urban landscapes where the train and the railroad are often central elements. In his works he explores “the margins” of urban life, representing those no-man lands which one can find at the geographical and social borders of the city. With his unique visual language, Barbieri aims at conveying those same feelings that he experienced in the streets and that he has been exploring for years. Travelling has become one of the essential elements of his art: he visited several times, among others, Berlin and Stockholm in Europe, New York and S. Francisco in America, Beijing and Nanjing in China, with the desire to discover the hidden lives of modern metropolises.

www.francescobarbieri.eu

Francesco Barbieri: About Concrete And Steel
7.-31.10.2017
MAKE YOUR MARK GALLERY
Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6
00540, Helsinki
Ma Suljettu
Ti – pe 12 – 19
La 11 – 16
Su 12 – 16


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

PETOS & ZELLO: FROM THE VAULTS OF HUNDREDS SKETCHBOOKS

cof

 

Räppärinä paremmin tunnettu Petos ja kotimaisiin graffitilegendoihin lukeutuva Zello esittävät syyskuussa tussipiirroksiaan Make Your Mark galleriassa. Avajaisia vietetään Perjantaina 1.9 klo 18.00 – 21.00.
Tervetuloa!

Petos & Zello
From the Vaults of Hundreds Sketchbooks
2.-30.9.2017
Make Your Mark Gallery
Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6
00540 Helsinki
+3584502041779
info@makeyourmark.fi

Terveisin,
Umut Kiukas

Alla on Perttu Häkkisen kirjoitta näyttelyteksti:

Katutaidetta* rakastetaan Suomessa tänä päivänä kenties enemmän kuin koskaan: viimeksi 1980-luvun lopulla asiaan suhtauduttiin samanlaisella pullantuoksuisella hartaudella.
Eikä sitä pelkästään rakasteta, vaan se pyritään halaamaan kuoliaaksi: sillä ratsastavat niin poliitikot kuin kuntien kulttuuritäditkin.
Värikylläiset muraalit valtaavat lähiöiden seinät ja jokaisen kirkonkylän kansakoulun pihaan nousee luvallinen graffitiaita.
Moisessa kehityksessä ei välttämättä sinänsä ole mitään vikaa, mutta jostain syystä näyttää, että sen ansiosta kaikenlainen päätön kohkaaminen, anteeksipyytelemätön vandalismi ja yleensäkin rehti tekemisen meininki vaikuttavat menettäneen elintilaansa pikkukivalle konsensusestetiikalle.
Graffititaiteen paikoin häiritsevä ja antisosiaalinen luonne loistavat poissaolollaan.
Mutta katso! Onneksi Zello ja Petos ovat saapuneet aloittamaan laajamittaisen uskonpuhdistuksen!
Näille 80-luvulla uransa aloittaneille veteraanivandaaleille graffitin uusi salonkikelpoistuminen on nimittäin aiheuttanut kognitiivista dissonanssia ja muutoinkin kaikenlaista harmia.
“Oma dilemmani galleriataiteen ja graffitin yhdistämisessä on ollut sopivan ilmaisukeinon löytäminen. Jos piirrän jotain graffitia muistuttavaa maalitussilla rullalaudan pohjaan, haluan välittömästi puukottaa itseäni silmään”, Zello tuskailee hikikarpalo otsakurtussa.
Maanisesti hinkatut akryylitöiden ja piissien yhdistelmät eivät edusta kaksikolle varteenotettavaa vaihtoehtoa. On siirryttävä radikalismiin, palattava sananmukaisesti juurille: writer’s benchien ja sketchbookien ulottuvuuteen.
“Sketchbookit kuuluvat olennaisena osana vanhemman koulukunnan arsenaaliin. Aikuiset äijät istuvat pitkää iltaa virvokkeita nauttien ja toistensa värityskirjoihin raapustaen. Näinä illan pimeinä tunteina hioutuvat tulevat tyylit sekä päätökset yhteisistä maalausreissuista ja tulevista projekteista”, Zello erittelee.
Kaksikko onkin käärinyt kauluspaitojensa hihat ja tuloksena on syntynyt joukko luonnostelmia, joiden tulokulmaa voi luonnehtia perinteiseksi, mutta esteettiseltä yleisilmeeltään raikkaaksi.
Näitä töitä tehtäessä ei ole vahingoitettu lyijykyniä ja se näkyy: tussia kannattelevan käden peruuttamaton liike kaikkine vapauksineen ja rosoineen on alati läsnä. Nousuhumalaisten aivojen ja puutuneiden käsien motorinen yhteys, jossa pieni tärinä vain voimistaa virtauksen tehoa, sillä tunnistaahan hienoimman ranskalaisen juustonkin sen härskistä hajusta!
Tarjona siis siloittelematonta alkuvoimaista toimintaa: kuin Kalervo Palsa 70-luvun New Yorkissa!
Lopuksi vielä sananen itse näyttelyn sisällöstä.
Kaksikon töissä toistuu selkeä hengellisen kilvoittelun ja miehekkään rappiohakuisuuden dikotomia: baphometit, tietäjät, sielunviholliset, ristit, kaapumunkit, kohtalokkaat sutturat, kuolema, tupakka ja viina ovat vahvasti läsnä.
Kysymyksenasettelu onkin selvä: tehdäkö parannus vaiko ei? Kirkkoon vai Städäriin? Rahat vai kolmipyörä?
Mielenkiintoisena lisähuomiona erikseen mainittakoon joissakin teoksissa esiin nouseva “Suomi 100” -teema, jolla niin ikään on oma merkityksensä näyttelyn kannalta.
Sillä haluttiinpa tai ei, on näiden antisosiaalisten setien taiteessa jotakin hyvin lajityypillisesti suomalaista.

*Syvimmät pahoitteluni onnettomasta sanavalinnasta.
Perttu Häkkinen


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

TIMETABLE FOR A INDEPENCE DAY 2017

During a Indepence day celebration, there are some changes in MYM opening times.

Wednesday 6th of December we’re open from 12 to 16 o’clock.

Welcome!


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

FESTIVAL TIME 2017

Kiertotie_2017

 

It’s a festival season!
During the festivals there’s unusual routes to our gallery. From this pic you can find dates for festivals and pedestrian routes. If you come by a car you should always come from Kalasatamankatu.
During the Tuska Festival we’ll sell 94, Hardcore and Speed spray cans for 3,50€ from our shop! Don’t miss this offer!


Leave a Comment

Filed under Uncategorized