TIMO SETÄLÄ: KOLME KERTOMUSTA

Timo_Setälä_86_net

 

Timo Setälä: Kolme kertomusta

9.-28.2.2018

Avajaiset: 8.2.2018 klo 18.00 – 21.00

Valokuvataiteilija Timo Setälä täyttää 60 vuotta keväällä 2018. Tapahtumaa juhlistetaan kahdella näyttelyllä. Ensimmäinen on esillä katutaiteeseen erikoistuneessa Make Your Mark Galleryssa (9.- 28.2.) ja toinen Galleria Ortonissa (5.3.–6.4.).

Miksi katutaiteeseen erikoistunut MYM? Aasinsiltoja ei tarvita. Näyttelyssä palaamme 1980-luvun katujen maailmaan ja rekonstruoimme Setälän kolme ensimmäistä yksityisnäyttelyä (1982, -84 ja -86) legendaarisessa Vanhan galleriassa, vieläpä vintagevedoksina. Samoihin aikoihin syntyi suomalainen graffiti, mutta tuolloin syntyi myös se uusi, nimenomaan kaduilta voimansa saanut valokuvataiteen aalto, joka vei valokuvan sittemmin nykytaiteen keskiöön. Tapahtumakulku on analoginen graffitin historian kanssa. Kun Setälä aloitti uransa, ei valokuvilla ollut mitään asiaa esimerkiksi Suomen Taiteilijaseuran järjestämiin näyttelyihin. Nykyäänhän esimerkiksi Helsingin Taidehallissa – missä Setäläkin on esiintynyt yhteisnäyttelyissä jo neljään otteeseen – voi nähdä yhtälailla graffitipohjaista tekemistä kuin valokuviakin.

1980-luvun katukuvauksen maailmassa Setälä on melko yksinäinen poikkeus. Hän ei kuvannut levottoman fragmentaarisesti rock-maailmaa tai nuorisoa steissillä, eikä muutenkaan ihmisiä. Hän keskittyi kadun hiljaisiin hetkiin.

Vanhan gallerian perustaja, sittemmin Suomen valokuvataiteen museon johtajana toiminut Asko Mäkelä tiivisti muistikuvansa 1990-luvun lopulla: ”Timo Setälä sai valokuviinsa nuoren sukupolven ahdistuksen lähes abstrakteina kuvina.” Helsingin Sanomien aikalaiskriitikko Anu Uimonen puolestaan kirjoitti vuonna 1982: ”Timo Setälän unen miljöö on anonyymi kivinen ahdistus, kaupunki jonka ihmisillä ei ole kasvoja eikä rakennuksia voi tunnistaa.”

Make Your Markin näyttely on ainutlaatuinen kolmen näyttelyn rekonstruktio, jonka kautta pääsemme tutkailemaan 1980-luvun Helsingin katuja ja valokuvataiteen tuolloisen murroksen historiaa. Näyttely on tapahtuma!

Otso Kantokorpi

kuraattori

 

Timo Setälä: Kolme kertomusta

9.-28.2.2018


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

JUSSI TWOSEVEN: FLOOD

JUSSI_TWOSEVEN-FLOOD_NET

 

JUSSI TWOSEVEN: FLOOD
Vesi on noussut. Pysähtynyt maisema, hiljainen ja aivan tyyni. Valot palavat edelleen. Onko tulva vain väliaikainen? Jääkö jälkeen muutakin kuin hetken kauniit heijastukset?

FLOOD -näyttely on jatkoa ympäristöteemalleni, jota olen tehnyt muutaman vuoden ajan mm. julkiseen tilaan eläinkuvien muodossa. Näyttelyn kaupunkiaiheiset teokset on maalattu samaan tapaan kuin katutaideteokseni; sabluunoiden avulla maalatulla spray- ja akryylimaalilla.

Jussi on Suomen eturivin katutaiteilijoita jonka teoksia on hankittu useisiin arvostettuihin kotimaisiin kokoelmiin.

JUSSI TWOSEVEN: FLOOD
6.-31.1.2018
Make Your Mark Gallery


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

JUKKA SILOKUNNAS: FUCK ALL YA FOLKS

fuckallyafolks17_net

 

Jukka Silokunnas: Fuck All Ya Folks
9. – 31.12.2017
Make Your Mark Gallery

Sunnuntaiaamuisin söin muroja ja katsoin piirrettyjä. Sit piirsin niitä. Sit piirsin niitä seinään. Ja sit musta tuli taiteilija. Ja sit en piirtänyt niitä. Mut piirrettyjä katoin aina. Nyt mä taas piirsinkin niitä, koska joku sano mulle että taiteilijan pitää olla rehellinen ja kertoa kuvia siitä mistä tulee.

Fuck All Ya Folks on graffitia, animaatiota ja lisättyä todellisuutta. Se on katutaideanimaationäyttely, joka yhdistää popkulttuuria ja splatteria vakaviin aiheisiin. Syömishäiröinen Nalle Puh ja hakattu Halinalle näyttävät sarjakuvamaailman ideaalien raadollisen puolen. Todellisuus, ei kovinkaan usein vastaa illuusioita, jonka sunnuntaiaamun fantasiat meille piirtävät.
Yleensä kun sanotaan tätä ei kannata missata, valehdellaan. Tätä ei kannata missata!

Tervetuloa avajaisiin 8.12.2017 klo 18.00 -21.00

Ps. Näyttelyyn kannattaa varustautua lataamalla QR-koodinlukija älypuhelimeen.

Jukka Silokunnas on katu –ja kuvataiteilija, joka ei omista työhuonetta. Hän työskentelee ulkona, siellä missä elämä on. Hänen työskentely rytmittyy vuodenaikojen, kaupunkien asukkaiden ja julkisen tilan kiertokulkuun. Hän valmistuin kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Valmistumisen jälkeen hän on pitänyt lukuisia näyttelyitä ympäri maailman. Suomessa hän on toiminut sekä kuraattorina että tapahtumajärjestäjänä. Hänen julkisia töitään löytyy useasta kaupungista ja hänen ideoimansa muraalitaidetapahtuma Ryminä on toteutettu useassa kaupungista vuodesta 2014 alkaen.

Jukka Silokunnas: Fuck All Ya Folks
9. – 31.12.2017
Make Your Mark Gallery.
Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6
00540 Helsinki

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto.


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

FRANCESCO BARBIERI: ABOUT CONCRETE AND STEEL

central helsinki darkness,mixed media on canvas, 90x120 cm, 2017_low

 

Francesco Barbieri: About Concrete And Steel
6.-31.10.2017
Avajaiset: 6.10. klo 18.00 – 21.00

Francesco Barbieri (s. 1976) on kansainvälisesti tunnettu italialainen taitelija joka työskentelee post graffiti -suuntauksen parissa. Ennen ateljeetyöskentelyn aloittamista hän oli yksi Euroopan johtavista graffitimaalareista. Kriitikoiden ylistämä, hänet on nimetty viime vuonna kymmenen mielenkiintoisimman nuoren italialaistaiteilijan joukkoon. Uransa aikana hänet on palkittu tärkeillä alan palkinnoilla ja hän on osallistunut kansainvälisiin taiteilijaresidensseihin joiden avulla hän on kyennyt saavuttamaan kansainvälistä näkyvyyttä ja rikastuttamaan taiteellista suuntaustaan.

Kanvastöissään Francesco tutkii useita graffitin kansanperinnöstä tuttuja aiheita. Hänen teokset keskittyvät urbaaniin maisemaan, missä junat ja junaradat ovat usein teemoina. Tutkimusmatkat vievät hänet usein kaupungin laidoille jossa usein sijaitsee ns. ei-kenenkään-maat, näillä alueilla erottuu selkeästi kaupungin sisäiset sosiaaliset ja maantieteelliset rajat. Taiteilijan uniikilla kuvakielellä Barbieri haluaa ilmaista sitä samaa tunnetta jonka hän on useiden vuosien tutkimusmatkojen aikana tuntenut. Nämä matkat onkin erittäin tärkeitä elementtejä hänen taiteelleen: Hän on vieraillut useita kertoja mm. Tukholmassa ja Berliinissä, San Franciscossa ja New Yorkissa, sekä Pekingissä ja Nanjingissä, halunaan löytää modernien metropolien salattu elämä.

www.francescobarbieri.eu

Francesco Barbieri: About Concrete And Steel
7.-31.10.2017
MAKE YOUR MARK GALLERY
Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6
00540, Helsinki
Ma Suljettu
Ti – pe 12 – 19
La 11 – 16
Su 12 – 16

————————–————————–————————–———-

Francesco Barbieri: About Concrete And Steel
6.-31.10.2017
Vernissage: 6th of October from 18 to 21 o’clock

Francesco Barbieri (born in Pisa, Italy, 1976) is an internationally recognized artist working in contemporary post-graffitism. Before starting his studio practice, he has been a leading European figure in graffiti. Critically acclaimed, he has been included among the ten most interesting young Italian artists of 2016 by the specialist press.

He has been the recipient of important prizes and residences, which allowed him to acquire international experience and visibility, while enriching his artistic path.

With his work on canvas he has explored various topics borrowed from graffiti folklore. His production focuses on the creation of urban landscapes where the train and the railroad are often central elements. In his works he explores “the margins” of urban life, representing those no-man lands which one can find at the geographical and social borders of the city. With his unique visual language, Barbieri aims at conveying those same feelings that he experienced in the streets and that he has been exploring for years. Travelling has become one of the essential elements of his art: he visited several times, among others, Berlin and Stockholm in Europe, New York and S. Francisco in America, Beijing and Nanjing in China, with the desire to discover the hidden lives of modern metropolises.

www.francescobarbieri.eu

Francesco Barbieri: About Concrete And Steel
7.-31.10.2017
MAKE YOUR MARK GALLERY
Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6
00540, Helsinki
Ma Suljettu
Ti – pe 12 – 19
La 11 – 16
Su 12 – 16


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

PETOS & ZELLO: FROM THE VAULTS OF HUNDREDS SKETCHBOOKS

cof

 

Räppärinä paremmin tunnettu Petos ja kotimaisiin graffitilegendoihin lukeutuva Zello esittävät syyskuussa tussipiirroksiaan Make Your Mark galleriassa. Avajaisia vietetään Perjantaina 1.9 klo 18.00 – 21.00.
Tervetuloa!

Petos & Zello
From the Vaults of Hundreds Sketchbooks
2.-30.9.2017
Make Your Mark Gallery
Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6
00540 Helsinki
+3584502041779
info@makeyourmark.fi

Terveisin,
Umut Kiukas

Alla on Perttu Häkkisen kirjoitta näyttelyteksti:

Katutaidetta* rakastetaan Suomessa tänä päivänä kenties enemmän kuin koskaan: viimeksi 1980-luvun lopulla asiaan suhtauduttiin samanlaisella pullantuoksuisella hartaudella.
Eikä sitä pelkästään rakasteta, vaan se pyritään halaamaan kuoliaaksi: sillä ratsastavat niin poliitikot kuin kuntien kulttuuritäditkin.
Värikylläiset muraalit valtaavat lähiöiden seinät ja jokaisen kirkonkylän kansakoulun pihaan nousee luvallinen graffitiaita.
Moisessa kehityksessä ei välttämättä sinänsä ole mitään vikaa, mutta jostain syystä näyttää, että sen ansiosta kaikenlainen päätön kohkaaminen, anteeksipyytelemätön vandalismi ja yleensäkin rehti tekemisen meininki vaikuttavat menettäneen elintilaansa pikkukivalle konsensusestetiikalle.
Graffititaiteen paikoin häiritsevä ja antisosiaalinen luonne loistavat poissaolollaan.
Mutta katso! Onneksi Zello ja Petos ovat saapuneet aloittamaan laajamittaisen uskonpuhdistuksen!
Näille 80-luvulla uransa aloittaneille veteraanivandaaleille graffitin uusi salonkikelpoistuminen on nimittäin aiheuttanut kognitiivista dissonanssia ja muutoinkin kaikenlaista harmia.
“Oma dilemmani galleriataiteen ja graffitin yhdistämisessä on ollut sopivan ilmaisukeinon löytäminen. Jos piirrän jotain graffitia muistuttavaa maalitussilla rullalaudan pohjaan, haluan välittömästi puukottaa itseäni silmään”, Zello tuskailee hikikarpalo otsakurtussa.
Maanisesti hinkatut akryylitöiden ja piissien yhdistelmät eivät edusta kaksikolle varteenotettavaa vaihtoehtoa. On siirryttävä radikalismiin, palattava sananmukaisesti juurille: writer’s benchien ja sketchbookien ulottuvuuteen.
“Sketchbookit kuuluvat olennaisena osana vanhemman koulukunnan arsenaaliin. Aikuiset äijät istuvat pitkää iltaa virvokkeita nauttien ja toistensa värityskirjoihin raapustaen. Näinä illan pimeinä tunteina hioutuvat tulevat tyylit sekä päätökset yhteisistä maalausreissuista ja tulevista projekteista”, Zello erittelee.
Kaksikko onkin käärinyt kauluspaitojensa hihat ja tuloksena on syntynyt joukko luonnostelmia, joiden tulokulmaa voi luonnehtia perinteiseksi, mutta esteettiseltä yleisilmeeltään raikkaaksi.
Näitä töitä tehtäessä ei ole vahingoitettu lyijykyniä ja se näkyy: tussia kannattelevan käden peruuttamaton liike kaikkine vapauksineen ja rosoineen on alati läsnä. Nousuhumalaisten aivojen ja puutuneiden käsien motorinen yhteys, jossa pieni tärinä vain voimistaa virtauksen tehoa, sillä tunnistaahan hienoimman ranskalaisen juustonkin sen härskistä hajusta!
Tarjona siis siloittelematonta alkuvoimaista toimintaa: kuin Kalervo Palsa 70-luvun New Yorkissa!
Lopuksi vielä sananen itse näyttelyn sisällöstä.
Kaksikon töissä toistuu selkeä hengellisen kilvoittelun ja miehekkään rappiohakuisuuden dikotomia: baphometit, tietäjät, sielunviholliset, ristit, kaapumunkit, kohtalokkaat sutturat, kuolema, tupakka ja viina ovat vahvasti läsnä.
Kysymyksenasettelu onkin selvä: tehdäkö parannus vaiko ei? Kirkkoon vai Städäriin? Rahat vai kolmipyörä?
Mielenkiintoisena lisähuomiona erikseen mainittakoon joissakin teoksissa esiin nouseva “Suomi 100” -teema, jolla niin ikään on oma merkityksensä näyttelyn kannalta.
Sillä haluttiinpa tai ei, on näiden antisosiaalisten setien taiteessa jotakin hyvin lajityypillisesti suomalaista.

*Syvimmät pahoitteluni onnettomasta sanavalinnasta.
Perttu Häkkinen


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

TIMETABLE FOR A INDEPENCE DAY 2017

During a Indepence day celebration, there are some changes in MYM opening times.

Wednesday 6th of December we’re open from 12 to 16 o’clock.

Welcome!


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

FESTIVAL TIME 2017

Kiertotie_2017

 

It’s a festival season!
During the festivals there’s unusual routes to our gallery. From this pic you can find dates for festivals and pedestrian routes. If you come by a car you should always come from Kalasatamankatu.
During the Tuska Festival we’ll sell 94, Hardcore and Speed spray cans for 3,50€ from our shop! Don’t miss this offer!


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

TIMETABLE FOR A MIDSUMMER 2017

During a midsummer celebration, there are some changes in MYM opening times.

Friday 23th to Monday 26th of June we’re closed.

Enjoy!


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

UN KOLOR DISTINTO: SYMBIOSIS, TIME AND DUALITY

Un_kolor_distinto_small

 

Chilen tunnetuimpiin katutaiteilijoihin lukeutuva Un Kolor Distinto-kaksikko vierailee Helsingissä toukokuussa Make Your Mark-galleriassa. Symbiosis, Time and Duality-näyttelyssä esillä olevat työt ammentavat samasta hypnoottisesta unimaailmasta kuin pariskunnan toteuttamat muraalit.
Näyttely avautuu 5.5.

Värikkäistä omakuvistaan tunnettu Un Kolor Distinto on yhtä kuin Sammy ”Jekse” Espinoza (s. 1986) ja Cynthia ”Cines” Aguilera (s. 1986). Taiteilijat tapasivat toisensa lukiossa ja he ovat maalanneet yhdessä jo yli 15 vuotta. Pitkän yhteistyön kautta Cynthian ja Sammyn työtapa on kehittynyt eräänlaiseksi symbioosiksi, missä pariskunta inspiroi ja täydentää toisiaan.

Un Kolor Distinton teoksia on ollut esillä mm. Lontoossa, Berliinissä ja New Yorkissa. Viime vuonna he osallistuivat kutsuttuna arvostettuun Wynwood-muraalitapahtumaan, joka järjestetään Art Basel-taidemessujen yhteydessä Miamissa. Suomessa kaksikko vieraili aiemmin vuonna 2015 Myyrmäki-liikkeen ja Aalto-yliopiston kutsumana. Tällöin he maalasivat ison muraalin Myyrmäen juna-aseman julkisivuun (alla linkki videoon).

Make Your Mark-galleriassa avautuva Symbiosis, Time and Duality esittelee kolmekymmentä sekatekniikalla tehtyä maalausta. Näyttelyn nimi kuvaa pariskunnan työskentelytapaa, missä kaksi erilaista yksilöä täydentävät toistaan. Näyttelyssä esillä olevat teokset ovat omakuvia, missä pariskunta seikkailee yhdessä erilaisissa unimaailmoissa.

Video Myyrmäen juna-aseman muraalista:
https://www.youtube.com/watch?v=QdC8_nu6LWs

http://www.unkolordistinto.com/

Un Kolor Distinto: Symbiosis, Time and Duality
6.-31.5.2017
Avajaiset: Perjantaina 5.5. klo 18.00 – 21.00


Leave a Comment

Filed under Uncategorized

KLIVE: FOR YOUR EYES ONLY

Flyer

 

Klive: For Your Eyes Only
8.-30.4.2017
Avajaiset 7.4. klo: 18.00 – 21.00

Ruotsalainen graffititaiteilija, Klive, pitää ensinäyttelynsä Suomessa.
Suomessa graffititaiteen suunnannäyttäjänä tunnettu Make Your Mark -galleria tuo jälleen ulkomaisen taitelijan Suomeen.

Klive on osa Graffiti Sthlm-duoa, jossa hän maalaa yhdessä legendaarisen Kaoksen kanssa. Heidän työnsä on aiemmin tullut tutuksi helsinkiläisille vuonna 2016, kun he maalasivat Helsingin Ensikoti ry:n ulkoseinään valtavan muraalin. Teoksessa on vahva viesti: pienen lapsen käsi tarttuu aikuisen peukaloon.

Graffiti Sthlm-nimellä yhteistyötä tekevät artistit käyttävät teoksissaan vahvoja, iloisia värejä. Make Your Mark-galleriassa nähtävässä näyttelyssä sama värimaailma jatkuu. Spraymaalilla kankaalle tehdyissä teoksissa vastaan katsovat vangitsevat silmät. Silmät toistuvat Kliven teoksissa usein ja niiden maalaaminen onkin hänen intohimonsa. Niinikään näyttelyn nimi ammentaa artistin rakkaudesta 80-luvun musiikkiin. Se on viittaus For Your Eyes Only -kappaleeseen, joka on valittu parhaaksi tunnusmusiikiksi 007-elokuvien historiassa.

For Your Eyes Only -näyttely on nähtävissä Helsingin Suvilahdessa huhtikuun loppuun asti. Näyttelyyn on maksuton sisäänpääsy.

 

 

Lisätiedot:
www.makeyourmark.fi

Yhteystiedot:
Make Your Mark Garage / Gallery

Kaasutehtaankatu 1, Rak. 6 00540 Helsinki
Galleristi Umut Kiukas +358 4520 41779


Leave a Comment

Filed under Uncategorized