9 February 2019 - 28 February 2019

Taneli Stenberg: Mitä täss nyt on päällä

Näyttelyssä on kokoelma henkilökuvia erinäisistä persoonista matkan varrella.
Potrettien innoittajina ovat olleet henkilöt ja heidän mielenkiintoiset tai ristiriitaiset eleensä eri tilanteissa. Maalauksissa arkisimmatkin detailit korostuvat tärkeiksi osiksi henkilöiden kuvaa ja olemusta. Tapoja ja maneereja tutkitaan teoksissa rehellisesti inhimillistäen hahmot samaistuttaviksi. Jotkut hahmot taas ovat työstön aikana saaneet symboliarvoa ja tulkitsevat nyt kankaalla abstraktimpia ajatuksia. Lievä karikatyyrisyys maalaustyylissä keskittyy korostamaan kaikille tuttua olemassaolon moninaisuutta.

Taneli Stenberg on helsinkiläinen taidemaalari ja katutaiteilija, jonka teoksia on voitu nähdä niin gallerioissa kuin ulkona kaupunkitilassa. Teini-iässä alun perin graffiteista kiinnostunut Stenberg on sittemmin kulkenut taidekoulujen kautta monipuoliseksi tekijäksi.
Taidekoulutus, perinteisen maalaustaiteen osaaminen näkyy hänen kädenjäljessään, joka on kiinnostava sekoitus katutaidetta, graffitia ja maalaustaiteen elementtejä. Katutaiteessa häntä vetää puoleensa sen omanlainen dynamiikka ja voimakas ilmaisu, jotka toimivat julkisessa tilassa.

Taneli Stenberg: Mitä täss on nyt päällä
9. – 28.2.2019